FotoShot van de Week
(c) EDKV.NL
Op de foto staan
Leden en de Sponsors

Advertentie
Intersport Jan Bralten

Reinders Tentenverhuur

Sponsoren
Python

Nijboer

Bouwbedrijf Muller

Grondverzetbedrijf J. Spijkerman


Over E.D.K.V.
 Geschiedenis
Door edkv.nl , 05-12-2010 21:33:20

EDKV Fort bestaat 28 jaar en is destijds ontstaan uit IJFO (IJhorst en Fort)

In 1974 waren de heren Anne Rijkeboer uit Fort en Geert Mol uit Zwolle op vakantie in de Achterhoek alwaar zij op een camping in aanraking kwamen met de klootschietsport. Na een aantal malen meegedaan te hebben kwamen ze tot de conclusie om een paar kloten mee naar huis te nemen om thuis met wat vrienden en kennissen dat ook eens te proberen. En zie daar, de klootschietsport was geboren in Drenthe.

Na een paar maanden was de belangstelilng zo groot geworden dat besloten werd om een club op te richten, omdat men ook een onderkomen moest hebben werd er na een aantal jaren en in overleg met mensen uit IJhorst de klootschietersclub IJFO opgericht. Er werd besloten om de ene week in IJhorst te werpen en de andere week in Fort. Daar was inmiddels een onderkomen gevonden bij boer Wildeboer aan de Kerkweg.
Een jaar later werd een oude salonwaagen gekocht en neer gezet op de huidige locatie. In 1983 is er een splitsing gekomen tussen IJhorst en Fort omdat het te groot werd, meer dan tachtig mensen kwamen er elke week om de kloot te werpen, en dat was niet beheersbaar om elke zondag zoveel mensen te laten werpen.

Heden

April 1983 werd de huidige klootschietersvereniging E.D.K.V. opgericht. Het toemalige bestuur besloot ook om lid te worden van de landelijke organisatie de N.K.B., met alle statuten. De afdeling Drente van de N.K.B. was geboren.

Vele successen heeft onze club al gehad in deze 15 jaar dat we al lid zijn van de N.K.B. Het grootste succes is natuulijk dat de klootschietsport nu door meer dan duizend personen elke week beoefend wordt, en er komen nog steeds meer mensen bij omdat wij als vereniging vaak intro's geven om nog meer bekendheid aan de sport te geven.

De sportieve successen bleven ook niet uit, Nederlandsse kampioenen, twee keer de landelijke cup op straat gehaald, jeugdkampioenen, Drentsch kampioen, Twents kampioen, Buurt kampioen, Toernooi kampioen enz. Een vereniging die dus leeft!

Nu in 2008 zijn er 45 mensen lid van E.D.K.V., onze financiele situatie is goed te noemen, wij hebben 4 sponsoren die de vereniging een wam hart toe dragen nl:
              

| Copyright © 2008 - 2018 EDKV.NL | Website Design & Hosting by Kiestra.com |